Studio Zipper is een ontwerpbureau in Den Haag. Naast het maken van logo’s/huisstijlen, brochures, flyers en nog veel meer, zijn infographics een onderdeel wat mij altijd al bijzonder geïnteresseerd heeft. Daarom verdient dit specialisme een aparte website.

Volg mij ook op Instagram voor nog meer werk, details en updates.

CNV onderwijs

RDM Rotterdam

Diverse tuincentra

Kafé van Leer

Gemeente Rotterdam

Butchers Beef Cut

R’damse Oogst Markt

ERA Contour

Care4sun

CNV onderwijs

De Vries Van Stockum

CNV onderwijs

OVER INFOGRAPHICS

Pictogrammen: symbolen, gemaakt uit herkenbare simpele vormen en kleuren. Wil je in één oogopslag zien welke informatie bij elkaar hoort kan je dat het beste aangeven door middel van pictogrammen en/of kleuren.

Illustratieve infographics: deze worden voornamelijk gebruikt om lange artikelen te doorbreken, afwisseling toe te voegen of als visuele ondersteuning van de context. Inhoud wordt daardoor aantrekkelijker, vaker gelezen en beter onthouden.

Informatieve infographics: bij complexe informatie helpt een infographic om deze beter te begrijpen en onthouden. Dat kan een tijdlijn, stappenplan, plattegrond zijn, maar dat kan ook een visualisatie zijn van bijvoorbeeld een ingewikkelde machine en hoe deze werkt.

Statistische infographics; deze visualiseren cijfers, bijvoorbeeld de uitkomst van een onderzoek of in een jaarverslag. Vaak zijn dat tabellen, staaf- en taartgrafieken. Maar de mogelijkheden om deze vorm te geven zijn natuurlijk oneindig.

Studio Zipper | susi@studiozipper.com | 06 - 1962 4697